Gunstige loting Oranjevrouwen richting EK 2021: Rusland zwaarste tegenstander

Gunstige loting Oranjevrouwen richting EK 2021: Rusland zwaarste tegenstander

21-02-2019 14:38
17

De Oranjevrouwen zijn donderdag in het Zwitserse Nyon bij de loting voor de kwalificatie voor het EK van 2021 gekoppeld aan Rusland, Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Dat meldt de KNVB via de officiële kanalen.

Oranje ontliep als groepshoofd de zwaarste opponenten bij de loting. Op papier is Rusland, de nummer 25 van de wereldranglijst, de zwaarste tegenstander. Oranje staat zelf op een zevende plek. Het EK wordt in de zomer van 2021 gehouden in Engeland. Als Nederland groepswinnaar wordt of bij de drie beste nummers twee eindigt, plaatst het zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. De overige zes nummers twee spelen play-offs.

In totaal doen 47 landen mee aan de kwalificatiereeks. Daarvan kwalificeren zestien landen zich voor het eindtoernooi. Als Nederland zich plaatst, reist het als titelhouder af naar Engeland. Oranje werd in 2017 in eigen land Europees kampioen.

Het eindtoernooi begint in juli 2021. De finale van het toernooi is op Wembley. De Oranje Leeuwinnen zullen zich eerst richting op het wereldkampioenschap, dat deze zomer wordt gehouden in Frankrijk. Oranje is in de groepsfase gekoppeld aan Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen.