KNVB verzet Ajax - PEC Zwolle: 'Een ramp, hoe ligt je dit uit aan alle gezinnen?'

KNVB verzet Ajax - PEC Zwolle: 'Een ramp, hoe ligt je dit uit aan alle gezinnen?'

21-02-2019 17:35
187

Bij de supportersvereniging van PEC Zwolle is men witheet door het besluit van de KNVB om de uitwedstrijd tegen Ajax te verzetten naar woensdag 13 maart. Het aanvangstijdstip (18.30 uur) wordt ervaren als een extra klap in het gezicht.

"Los wat dit sportief voor PEC Zwolle betekent, is dit een ramp voor supporters. Aan Jan met de pet wordt in voetballand weer eens niet gedacht", reageert Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersclub van PEC, tegenover De Stentor. Hij vindt de timing beroerd. "Het competitieschema van de Eredivisie staat al het hele jaar vast. Nu is deze wedstrijd al van de zondag naar de zaterdag vervroegd. Hou het daar dan ook bij."

Dat er al om 18.30 uur wordt afgetrapt in Amsterdam, vindt Eikelboom een schande. Rond het tijdstip staat er vaak file. "Maar dat niet alleen, er zijn nu hele gezinnen die er rond de wedstrijd van 2 maart een weekendje Amsterdam van wilde maken. Hoe leg je dat uit aan mensen in de zorg die daarvoor speciaal vrij hebben genomen, overnachtingen hebben geboekt en nu zo kort voor tijd horen dat de wedstrijd is verplaatst?"

Lees ook: 'Furieus' PEC Zwolle en PSV trekken samen op: 'We beraden ons op stappen'