Van Dijk verdiende 350 euro per maand: 'Vrienden trakteren bij McDonalds'

Van Dijk verdiende 350 euro per maand: 'Vrienden trakteren bij McDonalds'

21-02-2019 22:10 Laatste update: 22:21
66

Virgil van Dijk werkte als afwasser in een restaurant in Breda voor hij zijn eerste profcontract tekende. De man van 85 miljoen euro moest toentertijd rondkomen met een paar honderd euro per maand. Daar trakteerde hij zijn vrienden mee.

"Toen ik naar FC Groningen ging, moest ik op de fiets naar de training", vertelt Van Dijk aan de BBC. "Mijn eerste salaris ging op aan rijlessen. Ik was vijftien of zestien toen ik mijn eerste contract tekende. Ik werkte toen als afwasser in een restaurant in Breda. Ik wilde in ieder geval íets verdienen."

Van Dijk herinnert zich dat hij veel moest trainen en weinig vrije tijd had. "Ik trainde op maandag, dinsdag, donderdag, speelde zaterdag een wedstrijd en werkte op woensdag- en zondagavond van zes uur tot middernacht."

"Ik werkte omdat ik op zaterdagavond de stad in wilde. Ik verdiende misschien 350 euro per maand, maar ik was er heel blij mee. Ik kon naar McDonald's en mijn vrienden trakteren. McDonalds was dé plek in Breda. Er waren op zaterdagavond veel mensen. Ik was daar ook en probeerde een beetje stoer te doen."

"Toen realiseerde ik me hoe belangrijk geld kan zijn, maar het is niet het allerbelangrijkste."

Lees ook: 'Trage rechtsback' Van Dijk: 'Wil dat mensen mij herinneren als Liverpool-legende'