'Ajax legt Doan (20) en Pierie (18) in de watten rond kraker tegen Real Madrid'

'Ajax legt Doan (20) en Pierie (18) in de watten rond kraker tegen Real Madrid'

22-02-2019 06:46 Laatste update: 08:21
146

Ajax heeft Ritsu Doan en Kik Pierie uitgenodigd voor een 'snuffelstage'. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. De Japanner van FC Groningen en verdediger van sc Heerenveen werden vorige week uitgenodigd voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

Ajax schaakt door de verwachte leegloop - na Frenkie de Jong lopen waarschijnlijk nog zeker vijf à zes Ajacieden de deur uit in de zomer - op meerdere borden. Doan (20) en Pierie (18) staan op het lijstje in Amsterdam. De twee verbleven voorafgaand aan Ajax - Real Madrid in het Okura Hotel, waar de selectie van De Koninklijke overnachtte, en werden met kaarten voor de kraker in de achtste finale van de Champions League in de watten gelegd.

Wedden

Meer odds

Doan zou er op het laatste moment voor hebben gekozen om Ajax - Real Madrid niet in de Johan Cruijff Arena, maar in het Okura Hotel te bekijken. Pierie was er wel, maar legde zijn bezoek uit als een uitje met zijn vriendin. De Telegraaf houdt rekening met een leugentje om bestwil van de Heerenveen-verdediger. Voor Doan was het overigens de tweede keer dat hij door Ajax werd uitgenodigd voor een Champions League-wedstrijd. Eerder was dat het geval tegen Bayern München.

Doan en Pierie maken dit seizoen indruk bij respectievelijk Groningen en Heerenveen. De Japanse middenvelder speelde dit seizoen negentien wedstrijden in de Eredivisie en scoorde vier keer. Tussendoor was hij met Japan actief op de Azië Cup. Pierie maakte twee weken geleden nog duidelijk dat hij een stap naar de top-drie ambieert. "Maar ik moet mezelf nog op een aantal punten ontwikkelen", voegde het Heerenveen-talent eraan toe.