Van Hooijdonk: De ravage van Smulders is veel groter dan de achttiende plaats

Van Hooijdonk: "De ravage van Smulders is veel groter dan de achttiende plaats"

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2019 om 09:40vr 22-02-2019 om 09:40

Pierre van Hooijdonk vindt de kritiek op het winterse aankoopbeleid van NAC Breda gênant. Dat laat hij weten in een stevig interview met BN DeStem.

Van Hooijdonk zette als lid van het technisch hart zijn handtekening onder de komst van vijf nieuwe spelers in de winterstop: Khalid Karami, Dorian Dervite, Alex Gersbach, Ramon Pascal Lundqvist en Sullay Kaikai. Dat de aankopen nu al worden neergesabeld, gaat er bij Van Hooijdonk niet in. "Gênant, dat meen ik serieus", reageert de oud-international.

"Omdat een paar schreeuwlelijkerds in de mediawereld dingen over je roepen en mensen dat zonder kennis van zaken voor waar aannemen. Kritiek is prima, maar dan pas in mei. Het slaat nergens op om 20 februari al de rekening op te maken. Het probleem is dat NAC laatste staat en na de winterstop één punt heeft gepakt. Dat komt door wat zich in de voorbereiding al aftekende. De selectie was niet in balans."

Van Hooijdonk laat doorschemeren dat voormalig technisch manager Hans Smulders er een zooitje van heeft gemaakt. "Om een voorbeeld te geven: waarom nog een controlerende middenvelder (Anouar Kali, red.) als je er al zeven hebt? De ravage van Smulders is veel groter dan de achttiende plaats, omdat je met doorlopende contracten te maken hebt."

Lees ook: Geïrriteerde Van Hooijdonk slaat terug naar 'dwazen': "Ik vind het waanzinnig"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws