Derksen: 'Heerenveen ziet in Gerbrands de man die de club op de rails kan krijgen'

Derksen: 'Heerenveen ziet in Gerbrands de man die de club op de rails kan krijgen'

22-02-2019 23:16
52

Johan Derksen bracht een maand geleden naar buiten dat Gertjan Verbeek, Foppe de Haan en Riemer van der Velde bereid zijn om sc Heerenveen belangeloos te helpen, maar laat nu een nieuwe naam vallen: Toon Gerbrands. De huidige directeur van PSV wordt bij Heerenveen gezien als degene die de club weer op poten kan zetten.

Heerenveen heeft het financieel moeilijk en Verbeek, De Haan en Van der Velde zouden de club rugdekking willen geven. Maar de ultieme redder moet uit Eindhoven komen. "Er is een groepering binnen Heerenveen die Toon Gerbrands naar Friesland wil halen", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Toon heeft het faillissement bij AZ goed geregeld en sinds hij bij PSV is is er rust."

"Ze denken dat hij op zo'n leeftijd is (61, red.) dat hij misschien terug wil keren naar Friesland, want hij komt uit Sneek. Heerenveen ziet in hem de man die de club op de rails kan krijgen en de rust kan creëeren."

Derksen denkt niet dat Gerbrands spoedig overstapt naar Heerenveen. Het contract van de PSV-directeur loopt nog tot 2022. "Toon is een type die altijd z'n contract afmaakt. In zijn contract bij PSV staat dat ze hem iedere dag kunnen ontslaan als de club hem zat is, zonder dat ze hem een cent hoeven te betalen. Als ze zijn uitgekeken op elkaar, stapt hij gewoon op. Maar hij zal nooit zelf uit zijn contract lopen."