Kieft: 'Gerbrands kan zich beter druk maken over PSV dan over Ajax-PEC'

Kieft: 'Gerbrands kan zich beter druk maken over PSV dan over Ajax-PEC'

23-02-2019 06:48
106

Wim Kieft vindt de houding van PSV-directeur Toon Gerbrands ten opzichte van het verplaatste duel Ajax-PEC Zwolle niet geheel op zijn plaats. Volgens de Ziggo Sport-analist kan Gerbrands 'zich beter druk maken over PSV'.

De Eindhovenaren speelden na de winterstop gelijk tegen FC Emmen, FC Utrecht en sc Heerenveen en moeten het zondag opnemen tegen Feyenoord. 'Zo lekker loopt het niet met het team', concludeert Kieft in zijn column voor De Telegraaf. 'Laat Gerbrands zich daar eens op richten', adviseert hij de PSV-directeur, die deze week woedend reageerde op de gang van zaken rondom het duel tussen Ajax en PEC.

Kieft verwacht overigens niet dat de Eredivisie-koploper zondagmiddag veel problemen zal hebben met Feyenoord. 'De instelling bij PSV moet iets zijn in de trant van: wat nou Feyenoord? Wat hebben die gepresteerd dan de laatste weken?' De Rotterdammers zullen vermoedelijk niet op het scherpst van de snede spelen in het Philips Stadion, verwacht de voormalig Ajax- en PSV-spits. 'De Feyenoorders zitten met hun hoofd meer bij woensdag, als ze Ajax treffen in de halve finale van de KNVB-beker in De Kuip, dan bij PSV.'