Schöne: 'Of Frenkie ballen van Messi of van Schöne krijgt, dat scheelt wel effe'

Schöne: 'Of Frenkie ballen van Messi of van Schöne krijgt, dat scheelt wel effe'

23-02-2019 07:59
43

Lasse Schöne moet al bijna zeven jaar lang vechten tegen de scepsis bij Ajax, maar komt steeds bovendrijven in Amsterdam. De Deense routinier is volgens critici te traag voor de grote wedstrijden.

Schöne krijgt de kritiek op zijn functioneren wel mee, maar is het er niet mee eens. "Ik snap de discussie niet zo, want ik ben nóóit een snelle speler geweest, maar wel een snelle denker", laat hij weten aan De Telegraaf. De 43-voudig international van Denemarken wijst naar de recente Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. "Ik denk dat ik tegen Real Madrid heb laten zien dat ik een vrij behoorlijk niveau kan halen."

De Deen speelt inmiddels al maandenlang met Frenkie de Jong, de man van 86 miljoen euro, op het Ajax-middenveld. "Het is ongelooflijk veel geld, maar die bedragen worden nu voor zulke goede voetballers betaald", vindt Schöne, die De Jong één van de beste voetballers vindt waar hij ooit mee samen heeft gespeeld. "En ik denk dat hij alleen nog maar beter wordt als hij tussen nog betere voetballers staat. Of hij de ballen van Lionel Messi krijgt of van Schöne scheelt wel effe", blikt hij vooruit op de aanstaande transfer naar FC Barcelona.