'Dilemma' voor Feyenoord: 'Je kunt bij PSV ook niet met 5-0 op je kloten gaan'

'Dilemma' voor Feyenoord: 'Je kunt bij PSV ook niet met 5-0 op je kloten gaan'

23-02-2019 09:17 Laatste update: 09:20
54

Feyenoord staat voor een dilemma voor de ontmoetingen met PSV en Ajax, stelt Pascal Bosschaart. De oud-verdediger van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag weet dat de beker-Klassieker van cruciaal belang is, maar vindt dat Feyenoord het niet kan maken om de topper tegen PSV te 'laten lopen'.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

Feyenoord-supporters opperden dat hun club wellicht met een B-team moet aantreden in Eindhoven, maar Bosschaart weet niet of dat nou zo verstandig is. "Als je tegen PSV je krachten spaart, kom je uit je ritme. Dat zou ook niet goed zijn. Je kan daar ook niet met 4-0, 5-0 op je kloten gaan, dan ga je met een slecht gevoel die bekerwedstrijd in. Het is een dilemma", laat de inmiddels 38-jarige oud-prof weten voor de camera van VoetbalPrimeur.

Bosschaart denkt dat Feyenoord sowieso iets te vaak rouleert. "Dat is ook niet fijn voor de spelers, daar krijgen ze geen vertrouwen van." De voormalig linksback haalt Jan-Arie van der Heijden als voorbeeld aan. "Dat is voor het huidige Feyenoord gewoon een prima verdediger. Als je kijkt naar het materiaal dat ze nu hebben, is hij gewoon de beste optie."