'Twente krijgt al drie weken strafschoppen cadeau, dus die moeten niet zeuren'

'Twente krijgt al drie weken strafschoppen cadeau, dus die moeten niet zeuren'

23-02-2019 11:08
107

Branco van den Boomen is niet te spreken over de strafschop die FC Twente in de laatste minuut van de blessuretijd kreeg. De aanvoerder van FC Eindhoven, dat door die late penalty uiteindelijk met 1-0 verloor in de Grolsch Veste, is des duivels.

Van den Boomen zou Fred Friday van Twente uit balans hebben gebracht, waardoor hij niet meer door kon. Scheidsrechter Freek van Herk zag er een penalty in, maar de nummer tien van FC Eindhoven zeker niet. "Je werkt er met zijn allen heel hard voor om hier een punt uit te spelen", zegt de balende Van den Boomen voor de camera van FOX Sports. "En dan gebeurt er iets in de laatste minuut, dat is onvoorstelbaar."

"Hij stapt achteruit, rent tegen mij aan en gaat dan liggen", analyseert Van den Boomen de situatie. "Hij duikt al in mij voordat ik hem überhaupt raak. Als ik Twente was zou ik echt nergens over zeuren, want die hebben al drie weken penalty's gekregen. Dat zijn ook al drie weken cadeautjes. Daardoor winnen ze die wedstrijden, verder zit er niet zo veel in."