'Ajax wil busreis en catering voor Zwolse fans als geste uit eigen zak betalen'

'Ajax wil busreis en catering voor Zwolse fans als geste uit eigen zak betalen'

23-02-2019 12:02
248

Ajax zal de busrit van de supporters van PEC Zwolle naar de Johan Cruijff Arena uit eigen zak betalen, meldt De Stentor. De geste is bedoeld als tegemoetkoming voor het verplaatsen van de wedstrijd naar woensdagavond 13 maart, wanneer er om 18.30 uur al zal worden afgetrapt.

Ajax drong er bij de KNVB op aan om de wedstrijd tegen PEC te verzetten, zodat de Amsterdammers zich optimaal konden voorbereiden op de return in de Champions League tegen Real Madrid. De voetbalbond ging daarin mee, tot teleurstelling van de Zwollenaren. De Zwolse fans moeten nu namelijk op een doordeweekse dag vroeg vertrekken om de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena bij te kunnen wonen.

Wedden

Meer odds

Op verzoek van de KNVB heeft Ajax nu besloten om de busreis van de Blauwvingers uit eigen zak te betalen, schrijft De Stentor. Daarnaast zullen de Amsterdammers ook zorg dragen voor catering aan boord van de bus. Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle, vindt het 'best sympathiek'. "Maar het is niet meer dan een pleister op de wonde. Wij zien liever dat de oorspronkelijke wedstrijddatum wordt hersteld."