'Als je de route van Schöne ziet, dan moet je karakter in je donder hebben'

'Als je de route van Schöne ziet, dan moet je karakter in je donder hebben'

23-02-2019 12:40
35

Sören Lerby heeft enorme waardering voor Lasse Schöne. De Deense middenvelder van Ajax staat op het punt om het record van meeste Ajax-wedstrijden van een buitenlandse speler over te nemen van zijn landgenoot.

Dat vindt Lerby onwijs knap, gezien het feit dat Schöne in 2012 transfervrij werd overgenomen van NEC. "Niemand had heel hoge verwachtingen toen hij naar Ajax kwam, maar hij is van grote waarde", vertelt de 61-jarige Deen aan het Algemeen Dagblad. "Met het aanstaande record als mooi bewijs daarvan."

"Als je zijn route in Nederland ziet: als jeugdspeler het avontuur aangegaan in Nederland", vervolgt Lerby, die tegenwoordig zaakwaarnemer is. "Via Heerenveen, De Graafschap en NEC uiteindelijk toch in de top van het Nederlandse voetbal terechtgekomen. Dan moet je karakter in je donder hebben. En zijn trap blijft natuurlijk geweldig."

Als Schöne zondagmiddag in actie komt tegen ADO Den Haag komt hij met 269 gespeelde Ajax-wedstrijden op gelijke hoogte met Lerby. "Wat ik gewoon knap vind: hij heeft al op zoveel posities bij Ajax gespeeld. Als rechtsbuiten, als nummer 10 en nu al weer jaren als controlerende middenvelder. Ik gun hem dat record wel."