Dzeko redt blunderend Roma in extremis; Mbappé blijft maar gaan voor PSG

23-02-2019 22:37 Laatste update: 22:37
85

Kylian Mbappé heeft zaterdag zijn vijftigste Ligue 1-doelpunt gemaakt in het shirt van Paris Saint-Germain. Dankzij de inbreng van de jonge Fransman won de Ligue 1-koploper met 3-0 van Nimes. De voorsprong op nummer twee OSC Lille is zeventien punten.

Frosinone - AS Roma 2-3
AS Roma heeft in extremis drie punten overgehouden aan het bezoek aan laagvlieger Frosinone. Zonder Justin Kluivert (wissel) en Rick Karsdorp (geblesseerd) vochten de Romeinen zich terug van een achterstand. Roma kwam al na vijf minuten op achterstand na een misverstand tussen Steven Nzonzi en Daniele de Rossi. Na die flater draaiden de bezoekers nog voor rust de score om. Edin Dzeko en Lorenzo Pellegrini scoorden binnen een paar minuten.

Tien minuten voor tijd kwam Frosinone terug, maar Roma ontsnapte diep in blessuretijd. Dzeko was de gevierde man met een frommelgoal.

Paris Saint-Germain - Nimes 3-0
PSG moest het tegen Nimes doen zonder Edinson Cavani en Neymar, maar had daar geen last van. Mbappé eiste de hoofdrol in het Parc Des Princes. Voor de rust maakte Christopher Nkunku de openingstreffer. Na rust bepaalde Mbappé de eindstand op 3-0. Daarmee staat de Fransman op 22 competitietreffers dit seizoen. Hij is topscorer van de Ligue 1.

Newcastle - Huddersfield Town 2-0
Het lijkt er inmiddels op dat Huddersfield naar het Championship gaat degraderen. De promovendus van vorig seizoen moest winnen om het gat met nummer negentien Fulham, dat vrijdag verloor van West Ham United, te verkleinen naar drie punten. Huddersfield begon slecht aan de wedstrijd en moest al na twintig minuten spelen met tien man verder nadat Tom Smith een rode kaart kreeg.

Vlak na de rust kwam Newcastle Salomon Rondon op voorsprong. Ayoze Perez maakte er een paar minuten later 2-0 van. Spannend werd het niet meer in Newcastle, al kreeg Huddersfield nog wat kansen op de aansluitingstreffer. Newcastle klimt naar plek veertien.

Bournemouth - Wolverhampton 1-1
Bournemouth en Wolverhampton hebben elkaar zaterdagmiddag in evenwicht gehouden: 1-1. Beide ploegen schieten met het punt weinig op. Wolverhampton had bij winst over nummer zeven Watford heen kunnen klimmen, maar laat dat na. Bournemouth had nummer negen West Ham United op de ranglijst kunnen passeren.

Joshua King maakte via de penaltystip na veertien minuten 1-0 voor Bournemouth. Vlak voor tijd maakte Raul Jimenez er 1-1 van. Ook hij deed dat met een penalty.

Burnley-Tottenham Hotspur 2-1
Na 65 minuten spelen, vlak nadat Chris Wood de thuisploeg op voorsprong had gezet, werd de Burnley-defensie verrast door een verre ingooi van Danny Rose. Kane kwam vrij voor doelman Tom Heaton en rondde beheerst af met buitenkant rechts. Genoeg voor een driepunter was de treffer echter niet. Burnley won zelfs met 2-1 dankzij een intikker van Ashley Barnes. Totteham laat daardoor dure punten liggen in de race met Liverpool en Manchester City: The Reds kunnen hun voorsprong uitbouwen naar acht punten.

Getafe-Rayo Vallecano 2-1
Getafe ontpopt zich tot dé revelatie van het Primera Division-seizoen. De club uit de voorstad van Madrid won zaterdagmiddag in eigen huis met 2-1 van Rayo Vallecano en staat nu op de vierde plaats, die recht zou geven op een Champions League-ticket. Jorge Molina hield zijn zenuwen in bedwang na een fraaie steekpass van Jaime Mata en besliste de ontmoeting. Sevilla kan later op de zaterdag weer naar de vierde plek klimmen, maar zal dan wel van koploper FC Barcelona moeten winnen.