Venema lijkt derde Utrecht-keus te zijn: 'Wat mensen vinden interesseert me niet'

Venema lijkt derde Utrecht-keus te zijn: 'Wat mensen vinden interesseert me niet'

23-02-2019 18:40
34

Dick Advocaat vindt het niet erg als mensen hem naar Nick Venema vragen, die tegen Excelsior opnieuw gepasseerd is. De jonge spits lijkt momenteel derde keuze te zijn bij Utrecht. Vorige week tegen De Graafschap startte Michiel Kramer, die nu gepasseerd is voor Jean-Christophe Bahebeck.

"Ik werk iedere dag met de jongens. Het is een jongen met heel veel mogelijkheden, maar je moet hem voorzichtig brengen in mijn ogen", vertelt Advocaat aan FOX Sports. Dat komt Advocaat op veel kritiek te staan. "Wat andere mensen daarvan vinden, interesseert me eigenlijk niet zoveel."

"Een trainer kiest het elftal waarvan hij denkt dat succes kan brengen vanaf het begin. Wij denken dat we met Nick en Kramer wat kunnen veranderen", gaat Advocaat verder. De Utrecht-trainer heeft voorin weinig opties. "Dat is ook de reden waarom ik Kramer haalde. Van Bahebeck weet ik nog niet precies hoe hij fysiek in elkaar zit en Nick is de coming man."

"Ik had een speler nodig waarvan ik zeker wist dat hij iets doet als hij er staat. Als Bahebeck fit is is hij een stuk beweeglijker dan Michiel."