De Boer ziet twee geschikte Eredivisie-clubs voor Sierhuis: Zou ik zeker doen

De Boer ziet twee geschikte Eredivisie-clubs voor Sierhuis: "Zou ik zeker doen"

23-02-2019 19:48
41

Ronald de Boer heeft zich lovend geuit over de mentaliteit van Kaj Sierhuis. De analist vraagt zich echter af of de FC Groningen-huurling technisch goed genoeg is voor Ajax 1.

"Ik heb hem meegemaakt in de jeugd van Ajax. Het is een heerlijk joch om mee te werken", vertelt De Boer bij De Eretribune van FOX Sports. "Als je iets zegt volgt hij het op. Dat is prettig als trainer. Hij heeft een over-m'n-lijk-mentaliteit. Die wil je gewoon in je ploeg hebben. Het is een echte spits. Hij heeft kwaliteiten, kan goed koppen en is goed met links en rechts."

"Qua techniek en de dribbel is het wat minder, maar soms heb je een team om je heen die dat wel heeft", gaat De Boer verder. "Jij staat er om die ballen in te schieten. Op dit moment krijgen andere jongens de voorkeur, daarom is deze stap heel goed voor hem."

"Ik denk dat deze jongen een mooie carrière tegemoet gaat. In z'n hoofd zit het echt heel goed. Hij heeft bepaalde kwaliteiten voor een mooie carrière. FC Utrecht zou ik zeker doen en ook over AZ zou ik zeker nadenken, maar laat hem eerst maar vlieguren maken. Dat is het allerbelangrijkste."