Van der Ende: 'Dit optreden was echt schrijnend, de ondergrens is wel aangetikt'

Van der Ende: 'Dit optreden was echt schrijnend, de ondergrens is wel aangetikt'

24-02-2019 06:56 Laatste update: 10:48
47

Mario van der Ende heeft met stijgende verbazing naar de beslissingen van Pol van Boekel gekeken. Die weigerde zaterdagavond na een oproep van zijn collega Oostrom en het zien van de beelden een duidelijke penalty toe te kennen aan Fortuna Sittard, nadat hij de situatie in eerste instantie wél goed inschatte.

Op zijn Twitter-pagina laat hij geen spaan heel van Van Boekel, die in het duel tussen FC Utrecht en PSV ook al een matige indruk maakte. 'Dit optreden van scheidsrechter Van Boekel en VAR Oostrom tijdens Fortuna-Heerenveen is echt schrijnend', laat Van der Ende weten. 'De ondergrens is vanavond aangetikt. Pijnlijk.'

Van der Ende pleit ervoor om de VAR eindverantwoordelijk te maken, om een onafhankelijke VAR aan te stellen die geen persoonlijke band heeft met de scheidsrechter van dienst, om een hoogwaardige en specifieke VAR-opleiding te introduceren, om in ieder stadion een gelijk aantal camera's te installeren en om de beelden van de VAR-beslissing om de grote schermen in de stadions te tonen.