Spaan: 'Hij is voor dit seizoen aangeboden bij Ajax, maar er is niet gereageerd'

Spaan: 'Hij is voor dit seizoen aangeboden bij Ajax, maar er is niet gereageerd'

Gepubliceerd: zondag 24 februari 2019 om 21:11zo 24-02-2019 om 21:11

Laatste update: zondag 24 februari 2019 om 22:09zo 24-02-2019 om 22:09

Jason Denayer is afgelopen zomer aangeboden bij Ajax. Althans, dat claimt journalist Henk Spaan bij talkshow Rondo op Ziggo Sport. Denayer is een 23-jarige verdediger uit België die momenteel voor Olympique Lyon speelt.

"Hij speelde tegen FC Barcelona (afgelopen woensdag in de Champions League, red.) zo'n waanzinnig goede wedstrijd. Hij komt van City af, is vier keer uitgeleend geweest aan Celtic, Sunderland en twee keer aan Galatasaray. Lyon heeft hem opgepikt. Hij is al maandenlang heel erg goed", zegt Spaan bij Rondo.

"Een dag later meldden zich drie of vier grote Europese clubs voor deze Denayer. Het grappige is dat hij voor dit seizoen is aangeboden aan Ajax. Het was een mail van z'n zaakwaarnemer aan Ajax waarop niet is gereageerd. Daarna heeft Lyon hem van City gekocht." Naar verluidt heeft Denayer tien miljoen euro gekost.

Fosu-Mensah
Volgens De Telegraaf is Timothy Fosu-Mensah in beeld bij Ajax. Spaan zou dat een versterking vinden. "Hij komt bij Ajax vandaan, kent het systeem en is heel jong. Hij heeft een geweldige tackle, is heel snel, is goed in de lucht en is zowel aanvallend als verdedigend goed. Het zou een aanwinst kunnen zijn, maar hij moet wel willen."

En als Spaan moest kiezen tussen Fosu-Mensah en Denayer? "Dan zou ik voor Fosu-Mensah kiezen, want hij komt bij Ajax vandaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws