Update: Kepa reageert na weigeren wisselen: 'Misverstand in heetst van de strijd'

Update: Kepa reageert na weigeren wisselen: 'Misverstand in heetst van de strijd'

24-02-2019 23:08 Laatste update: 23:46
33

Het incident tussen Maurizio Sarri en Kepa Arrizabalaga blijkt een groot misverstand te zijn. De doelman leek last te hebben van kramp, waardoor de Chelsea-manager Willy Caballero in wilde brengen voor de penaltyserie. Kepa weigerde echter van het veld te gaan. 

Sarri had op dat moment echter niet door dat het goed ging met Kepa en werd woest aan de zijlijn. "Het was een groot misverstand", vertelt Sarri aan Sky Sports. "Ik dacht dat hij kramp had en niet in staat was om de penalty's te halen, maar de kramp was het probleem niet. Hij kon de penaltyserie halen. Ik realiseerde me het pas later, toen de dokter kwam. Ik wilde dat Caballero klaar stond. Ik moet nog met hem praten, maar ik snap de situatie nu."

Kepa gebaarde naar de zijlijn dat hij niet van plan was om zich te laten wisselen. "De manier waarop Kepa reageerde op de wissel was niet goed. Ik moet hem praten, maar alleen om meer duidelijkheid te krijgen."

Update 23:08 uur: Ook de hoofdrolspeler zelf heeft inmiddels gereageerd op het dubieuze moment in de League Cup-finale. Kepa weigerde naar de kant te gaan toen manager Sarri hem wou wisselen. Ook Kepa stelt dat het allemaal een misverstand is. 'Het is nooit mijn intentie geweest om de coach of zijn beslissingen te ondermijnen', laat hij via Twitter weten. 'Ik denk dat het een misverstand is in het heetst van de strijd van een finalewedstrijd.'