'Weinig draagvlak onder ADO-supporters om Ajax-fans weer toe te laten'

'Weinig draagvlak onder ADO-supporters om Ajax-fans weer toe te laten'

24-02-2019 23:59
103

Het is volgens de burgemeester van Den Haag Pauline Krikke nog te vroeg om te zeggen wat het effect is van de demonstratie van Ajax-supporters. De fans van de Amsterdammers willen graag weer uitfans in de stadions bij wedstrijden tussen Ajax en ADO Den Haag en demonstreerden daarom zondag in Den Haag.

De supporters zouden aanvankelijk demonstreren op het Malieveld, maar omdat daar honderden ADO-supporters bij elkaar waren gekomen, werden de Ajax-fans naar een andere plek gestuurd. "Ik ben blij met het besluit om de demonstratie naar het Internationaal Strafhof te verplaatsen. Die heeft gemaakt dat het rustig is gebleven in de stad", aldus Pauline Krikke tegenover Omroep West.

Of de demonstratie de Ajax-supporters ook iets op gaat leveren, durft Krikke niet te zeggen. "Er is heel veel nagedacht of de Ajacieden weer naar het ADO-stadion kunnen komen. Het blijkt dat het draagvlak onder de ADO-supporters niet vreselijk groot is om de Ajax-supporters weer toe te laten", stelt ze. "Daarom heb ik uiteindelijk ook gezegd: geen uit-supporters bij de wedstrijd ADO – Ajax."