'Stronteigenwijze' Verbeek deed een Kepa-tje: 'Ik wilde het veld niet uit'

'Stronteigenwijze' Verbeek deed een Kepa-tje: 'Ik wilde het veld niet uit'

25-02-2019 12:36 Laatste update: 13:24
27

Een speler die à la Chelsea-doelman Kepa niet wil meewerken aan een wissel, dat heeft Gertjan Verbeek in zijn loopbaan nooit meegemaakt, maar de oefenmeester heeft wel ooit zélf geweigerd om gewisseld te worden. Verbeek, destijds amateur bij Zuid Eschmarke, vertelt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Kepa baarde zondagavond opzien door in de League Cup-finale tegen Manchester City niet mee te werken aan een wissel van zijn manager Maurizio Sarri. Verbeek werd als trainer nog nooit geconfronteerd met dergelijk gedrag. "Maar ik heb het wel zelf meegemaakt", bekent de momenteel clubloze coach in gesprek met het AD

"Als jeugdspeler mocht ik mee met het eerste elftal. Toen de trainer mij wisselde, vond ik dat onterecht en wilde ik het veld niet uit. Ik was stronteigenwijs. Toen al. Ik had de hele week getraind en vond dat er wel een ander uit kon."

"Ze kunnen je niet dwingen, dus had de scheidsrechter toen geen andere mogelijkheid dan de wedstrijd even te staken. Uiteindelijk hebben ze me in de kleedkamer gezet en de deur op slot gedaan."

Op maandag moest Verbeek zich bij het bestuur van Zuid Eschmarke melden. Hij werd voor een aantal duels geschorst. "Het was een puberale reactie van mij. Ik was recalcitrant, ben er ook niets trots op. Het is daarna niet meer voorgekomen."

Lees ook: 'Als Abramovitsj ballen heeft, verscheurt hij direct het contract van Kepa'