Kritiek op Van Beek: 'Een domme rode kaart, je moet gewoon dik winnen'

Kritiek op Van Beek: 'Een domme rode kaart, je moet gewoon dik winnen'

25-02-2019 14:43
48

Ricardo Moniz vindt dat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst te weinig smaken heeft in zijn selectie. De 54-jarige trainer ziet dat als een belangrijke oorzaak van het feit dat de Rotterdammers niet als winnaar van het veld stapten tegen PSV (1-1).

"Je hebt ook geen lengte op het middenveld of een verdedigend denkende middenvelder", vertelt Moniz aan RTV Rijnmond. "Clasie zou De Jong niet op kunnen vangen in de lucht. Voorin heb je te weinig snelheid; er lag zoveel ruimte, ook voor Jörgensen om telkens de hoek in te gaan. Die backs zijn telkens weg. Feyenoord zou wat breder moeten zijn; ze hebben te veel dezelfde types."

Wedden

Meer odds

Toch was Feyenoord zondag de betere in het Philips Stadion. Sven van Beek benadeelde zijn ploeg opzichtig, meent Moniz. "Je mag nooit in de situatie komen dat een domme rode kaart je punten kost. Je moet hier gewoon dik winnen. We zeiden het al: die vijf kansen voor rust. En na rust hadden Toornstra en J"rgensen nog goede kansen. Ze moeten veel rustiger zijn."

Moniz zag dat na de rode kaart juist Feyenoord goed weg kwam. "Je hebt wel geluk dat Vermeer je redt, maar dat was pas nadat PSV ging reageren. Daarvoor heeft Feyenoord de wedstrijd gecontroleerd."