Update: Spoedarbitrage over verplaatst Ajax-PEC Zwolle dinsdagavond in Zeist

Update: Spoedarbitrage over verplaatst Ajax-PEC Zwolle dinsdagavond in Zeist

26-02-2019 10:17 Laatste update: 10:13
242

PEC Zwolle is door de arbitragecommissie van de KNVB om aanvullende informatie gevraagd rond het verplaatsen van het duel met Ajax van 2 naar 13 maart. Dat meldt het ANP.

De Overijsselse club is woedend door het besluit van de bond en spande een spoedeisende arbitragezaak aan om de beslissing terug te draaien. PEC moet de aanvullende informatie uiterlijk dinsdag aan het einde van de middag aanleveren in Zeist, zegt een woordvoerder tegen het persbureau. Pas dan wordt duidelijk of de zaak doorgaat.

De KNVB besloot de wedstrijd te verplaatsen naar woensdag 13 maart zodat Ajax zich beter voor kan bereiden op de Champions League-return tegen Real Madrid. Volgens de bond wegen de belangen van het Nederlandse voetbal zwaarder dan die van PEC. De Zwolse club meent dat er 'onvoldoende is gekeken naar alternatieven.'

Doordat de wedstrijd nu gepland staat voor woensdag 13 maart, moet PEC in acht dagen maar liefst drie wedstrijden spelen.

Update 26/2 10.17: De arbitragezaak tussen PEC Zwolle en de KNVB over het verplaatste uitduel met Ajax vindt dinsdagavond om 19.30 uur plaats in Zeist. Dat meldt De Telegraaf. PEC moest maandag extra informatie aanleveren bij de voetbalbond en heeft blijkbaar aan dat verzoek voldaan.