Falende Van Boekel in Sittard: Daar zijn wij in Zeist niet zo blij mee

Falende Van Boekel in Sittard: "Daar zijn wij in Zeist niet zo blij mee"

25-02-2019 16:24 Laatste update: 16:31
42

Pol van Boekel is tijdens de clash tussen Fortuna Sittard en sc Heerenveen op zaterdagavond in de fout gegaan. Dat stelt scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer in gesprek met FOX Sports. 

Van Boekel gaf in Zuid-Limburg in eerste instantie een penalty aan Fortuna vanwege een overtreding van Daniel Hoegh op Andrija Novakovich. Na het bekijken van videobeelden veranderde de arbiter echter van mening. Tot verbazing van iedereen kreeg Novakovich géén strafschop. 

"Pol deed het in eerste instantie helemaal goed. Hij stond ook in een goede positie en zag wat er gebeurde, floot voor een strafschop en gaf er een gele kaart bij", aldus Wiedemeijer, tijdens zijn wekelijkse round-up bij FOX. 

"Hij doet eigenlijk alles goed, maar vervolgens zegt de VAR tegen Pol dat hij het geen strafschop vindt en dat Pol naar het scherm moet gaan. Daar zijn wij in Zeist niet zo blij mee."

Wiedemeijer denkt dat er sprake was van (te) veel druk. "Pol ging kijken en geeft daarna zelf ook aan in zijn interview dat het hem niet meer lukte om de juiste keuze te maken. Hij noemt het een mindfuck. Vervolgens neemt hij het besluit om de strafschop te herzien. In het interview na afloop liet hij ook zien dat hij het zelf geen juiste beslissing meer vond."

Lees ook: Kraay heeft 'bloody limit' bereikt: "Dit is toch lach-, lach-, lachwekkend?"