Ten Hag over 'grillig' Feyenoord: 'Ze zijn kwetsbaar, dat is duidelijk'

Ten Hag over 'grillig' Feyenoord: 'Ze zijn kwetsbaar, dat is duidelijk'

26-02-2019 13:47 Laatste update: 14:07
48

Erik ten Hag wil woensdagavond in De Kuip een héél ander Ajax zien dan een maand geleden. Eind januari ging Ajax pijnlijk onderuit tijdens het uitduel met Feyenoord: 6-2. Deze week mogen Ten Hag en zijn spelers op herhaling. 

Woensdag staat de halve finale van de TOTO KNVB Beker op het programma. Tijdens een persconferentie werd Ten Hag uiteraard herinnerd aan de nederlaag van een maand geleden. "Wat we toen aan het doen waren, dat hoort niet bij Ajax. Heel erg ongedisciplineerd, zo willen wij als team niet optreden en ons niet presenteren", zei de trainer.

"Vooral de tweede helft was dik onder de maat, vet onder de grens. Maar: de eerste helft begonnen we heel goed, daarna hebben we een aantal fouten gemaakt en heeft Feyenoord dik verdiend gewonnen. Dat moet morgen op een andere manier."

Feyenoord is in de ogen van Ten Hag een 'grillige, wisselvallige' ploeg. "Maar dat ze goed kunnen zijn, hebben ze afgelopen bewezen", doelde hij op de prima wedstrijd die de Rotterdammers zondag op de mat legden tegen PSV. In Eindhoven werd het 1-1.

"Ik kijk vooral naar mijn eigen ploeg. Natuurlijk kijk je naar de gevaren van tegesntander, maar zeker ook: waar kunnen wij ze pijn doen. Waar? Ik ga niet in op mijn plan van morgenavond, maar dat Feyenoord kwetsbaar is op bepaalde vlakken, is duidelijk."