We hebben met Marc Overmars om de tafel gezeten. Wat doe ik hier nog?

"We hebben met Marc Overmars om de tafel gezeten. Wat doe ik hier nog?"

27-02-2019 07:56
61

Zijn laatste halfjaar in dienst van Ajax is een zwarte bladzijde in de carrière van Mitchell Dijks. De linksback, tegenwoordig in dienst van Serie A-club Bologna, speelde na de komst van concurrent Nicolás Tagliafico geen minuut meer en zat alleen nog maar op de tribune. Dijks kampte door negatieve reacties van media en publiek met onzekerheid, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 

Voordat hij uit beeld raakte in Amsterdam, was Dijks steeds vaker mikpunt van kritiek. "Bij Ajax lig je onder een vergrootglas. Een verkeerde pass, een tegenstander die makkelijk van je wegdraait. Het publiek ging reageren. Dan kan je snel in een neerwaatse spiraal belanden. Ik ben een gevoelsmens en denk veel na over dingen. Als een heel stadion gaat fluiten, is er geen speler die daar helemaal ongevoelig voor is. In het begin dacht ik nog dat ik erboven kon staan, maar op een gegeven moment kruipt de onzekerheid toch in je hoofd", blikt hij terug.

"Er werd op een gegeven moment alleen nog maar gepraat over de voorzetten. Het ging een eigen leven leiden. Gaf ik na twee goede voorzetten een slechte, dan werd er al gefloten. Je krijgt een imago dat je niet meer kunt omkeren. Ik keek nooit praatprogramma's, maar vrienden deden dat wél en die stuurden berichtjes: ze hebben het weer over je."

Tribune
Er móest een oplossing komen toen Dijks eenmaal op de tribune was beland. "We hebben met Marc Overmars om de tafel gezeten. Wat doe ik hier nog? Kunnen we wat regelen? Maar Overmars zei wel terecht: je wordt gewoon betaald, dus blijf gewoon je werk doen. Dat heb ik ook elke dag gedaan. Er is veel gebeurd, maar ik heb bij Ajax ook mooie momenten meegemaakt. Het blijft mijn club."