Kraay ziet kans voor Ajax: 'Daar ga je heen als je een ondeugende vakantie wilt'

Kraay ziet kans voor Ajax: 'Daar ga je heen als je een ondeugende vakantie wilt'

27-02-2019 09:13
50

Sergio Ramos heeft een flinke inschattingsfout gemaakt door twee weken geleden tegen Ajax bewust geel te pakken en de return in Madrid zo aan zich voorbij te laten gaan. In de huidige vorm gaat Real het namelijk moeilijk krijgen tegen Ajax, denkt Hans Kraay jr. 

Ondanks een 2-1 zege van De Koninklijke in Amsterdam is het tweeluik in de achtste finale van de Champions League absoluut nog niet gespeeld, zegt Kraay in gesprek met Veronica Magazine. "Ajax speelde goed in Amsterdam. Niet fantastisch, zoals veel mensen vonden. Want als je fantastisch speelt, dan win je. Maar tóch heb ik er nog wel vertrouwen in. Net zoals Sergio Ramos er alle vertrouwen in heeft dat het na die eerste wedstrijd wel klaar is met Ajax."

Ramos leek in de slotfase bewust geel te pakken - waardoor hij de return mist en hem in de volgende ronde van het toernooi geen mogelijke schorsing meer boven het hoofd hangt. "Toen hij dat deed, dacht ik eerst: je moet het lekker zelf weten. Maar toen ik Real Madrid een paar dagen later zag verliezen van Girona, dacht ik: dat was een inschattingsfout van Ramos."

"Ze verloren van Girona!", vervolgt Kraay. "Dat is een stadje waar je heen vliegt als je een ondeugende vakantie wilt. Vliegtuig uit, zuipen, vliegtuig weer in. Van het clubje uit die stad verloor Real in de competitie. Dat is hoopvol voor Ajax."

Lees ook: UEFA stelt Real-captain Ramos in staat van beschuldiging na geel tegen Ajax