Twijfels bij Ajax: 'Moeten we een doelman aantrekken of is hij er al klaar voor?'

Twijfels bij Ajax: 'Moeten we een doelman aantrekken of is hij er al klaar voor?'

Gepubliceerd: woensdag 27 februari 2019 om 11:41wo 27-02-2019 om 11:41

Laatste update: woensdag 27 februari 2019 om 11:42wo 27-02-2019 om 11:42

Het is lang geleden dat bij Ajax een doelman uit de eigen jeugdopleiding een vaste waarde werd in de hoofdmacht. Nu André Onana mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig is, popt de vraag op of er nu wél iemand klaarstaat om een plekje in Ajax 1 te veroveren.

"We hebben goede stappen gemaakt, maar willen beter", stelt keeperstrainer Carlo l'Ami in gesprek met Voetbal International. "De lat ligt heel hoog, en daar veranderen we niets aan. We hopen met elkaar dat het een keer gaat lukken."

L'Ami voorspelt bij een eventueel vertrek van Onana 'een interessant moment'. "Het is continu afwegen, potentie erkennen en nabije toekomst inschatten. Hoe ver zijn de talenten? Bijvoorbeeld komende zomer iemand als Kotarski (Dominik, doelman van Jong Ajax red.). Moeten we een doelman aantrekken om een periode te overbruggen en hem verder te laten rijpen? Of is hij er al wel klaar voor?"

Volgens L'Ami doet Ajax er in ieder geval alles aan om eigen jongens naar het eerste te krijgen. "Als de speler potentie heeft, dan gaan wij ervoor. En dan nóg weet niemand of het voldoende is om in Ajax 1 overeind te blijven. Dat heeft het verleden wel uitgewezen."

Het is goed mogelijk dat Onana aan zijn laatste seizoen bij Ajax bezig is. FC Barcelona heeft interesse in de sluitpost van de Amsterdammers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws