Spitse wordt recordinternational: 'Langs de lijn hoorde je: 'denk om dat meisje''

Spitse wordt recordinternational: 'Langs de lijn hoorde je: 'denk om dat meisje''

27-02-2019 16:19 Laatste update: 17:28
13

Sherida Spitse speelt woensdagavond haar 157ste interland voor het Nederlands elftal en wordt daarmee recordinternational van Oranje. Volgens haar moeder was al op jonge leeftijd te zien dat Spitse voetbalster wilde worden.

"Als driejarig meisje was ze al continu tegen een bal aan het schoppen. Tegen de muur van het huis of tegen de garagedeur. Maar ik wilde dat ze eerst haar zwemdiploma’s haalde, voordat ze op voetbal mocht", aldus haar moeder Ineke Spitse in gesprek met Friesch Dagblad.

Op zesjarige leeftijd schreven haar ouders Spitse in bij Sneek. Dat was vrij bijzonder voor die club, want Spitse was het eerste meisje dat bij Sneek kwam voetballen. "Als het vies weer was vond ik dat ze wel eens thuis mocht blijven van trainen, maar dan keek ze me aan alsof ik gek was. Ze zou en moest trainen", vertelt haar moeder.

De Oranje-international had toen geen enkel probleem om mee te komen met de jongens. "Ze zat altijd in de hoogste teams. Ze droeg zelfs de aanvoerdersband en niemand bij Sneek keek daar van op. Als ik langs de lijn stond te kijken dan hoorde je vaak ouders van de tegenpartij roepen 'denk om dat meisje'. Geweldig."

Oranje trapt woensdagavond om 18:15 uur af tegen Spanje in de strijd om de Algarve Cup. In datzelfde toernooi is Zuid-Afrika maandag de tegenstander.