Rutten: 'Dacht je dat Ajax die clubs wegpoetst? Geloof mij: gaat niet gebeuren'

Rutten: 'Dacht je dat Ajax die clubs wegpoetst? Geloof mij: gaat niet gebeuren'

27-02-2019 18:30
98

Een competitie tussen de beste clubs van Nederland en België: Fred Rutten vindt het allerminst een gek idee. De trainer van Anderlecht is een voorstander van de BeNeliga en is onder de indruk van het niveau in België.

Volgens Rutten kunnen de Belgische en Nederlandse topclubs baat hebben bij een gezamenlijke competitie. "Nu spelen Ajax, PSV en Feyenoord in de Eredivisie vier topwedstrijden per seizoen, tegen elkaar, maar in een BeNeliga gaat dat aantal omhoog. Dan speel je er zo een stuk of tien. Voor ons voetbal zou dat absoluut niet slecht zijn", vertelt hij aan Voetbal International.

De Jupiler Pro League is nu al van een goed niveau, benadrukt Rutten. "Fysiek is het Belgische voetbal veel verder dan het Nederlandse. (...) Je denkt en hoopt dat we in Nederland ook op dat vlak een inhaalslag maken, maar in de praktijk schrik je dan toch weer van het verschil. Bij ons gaat het toch nog steeds vooral om balbezit, om lekker voetballen."

"Nou, ga dan maar met die instelling tegen AA Gent spelen, waar allemaal voetballers van plus 1 meter 90 rondlopen. Die zie je niet in de Eredivisie", aldus Rutten, die er zeker van is dat clubs als Ajax en PSV problemen zouden hebben in België. "Dacht je dat Ajax wel even op het gemak Club Brugge, Anderlecht, Racing Genk en AA Gent zal wegpoetsen? Geloof mij nou: dat gaat niet gebeuren."