'Spektakelshow' gooit roet in het eten van De Boer: We moeten het accepteren

'Spektakelshow' gooit roet in het eten van De Boer: "We moeten het accepteren"

27-02-2019 20:45
6

Frank de Boer speelt vrijdag met Atlanta United de return in de Zuid-Amerikaanse Champions League tegen Herediano, maar doet dat niet in eigen stadion. Dat is bezet vanwege een groot monstertruck-event.

"Daar is een monstertruck-evenement gepland. Met van die grote auto's die over zandheuvels gaan", vertelt De Boer aan FOX Sports. "Dat hebben ze ook weleens in Ahoy gedaan. Dat is een hele spektakelshow. Wij moeten in een klein stadionnetje spelen. Het veld is wel hartstikke goed, op echt gras. Het is gewoon zo, we moeten het accepteren. Tijdens de rest van de competitie spelen we gewoon in de Mercedes Benz Arena."

De Boer probeert uit te leggen waar de Major League Soccer qua niveau staat. "Je moet het zien als Engeland voor alle sterren daarheen kwamen. Ze gebruiken heel veel energie en inzet. Misschien is de basistechniek bij de gemiddelde Amerikaan minder dan bij Zuid-Amerikanen of Europeanen, maar qua inzet maken ze heel veel goed. Het niveau wordt ieder jaar beter."

"Er zijn niet alleen meer spelers als Zlatan en Rooney, maar wij hebben bijvoorbeeld de Argentijnse speler van het jaar weten te strikken (Gonzalo Martinez, red.) Het is mooi om te zien. Er zijn stadions die multifunctioneel zijn, maar steeds maar clubs hebben hun eigen stadion. Met het jaar wordt het populairder. Als je ziet hoeveel fans Atlanta United heeft en hoe fanatiek ze zijn, moet dat een spektakel zijn."