Van Dijk maakt er twee voor Liverpool; Tottenham verliest kraker en haakt af

27-02-2019 23:12 Laatste update: 28-02-2019 08:18
15

Mede dankzij twee goals van Virgil van Dijk blijft Liverpool koploper van de Premier League. Zijn ploeg boekte in eigen huis een ruime 5-0 overwinning op Watford. Manchester City won thuis op het nippertje met 1-0 van West Ham United.

Liverpool - Watford 5-0
Liverpool zette zichzelf al snel op het juiste spoor en profiteerde van het productieve tandem Sadio Mané-Trent Alexander-Arnold. Op aangeven van eerstgenoemde kopte Mané in de negende minuut knap raak. Tien minuten later maakte de Senegalees er met een geniale hakbal 0-2 van. Wederom was Alexander-Arnold bij de goal betrokken. Watford maakte nauwelijks een kans en leek slechts figurant te zijn op Anfield.

Na de rust liep Liverpool verder uit. Het werd in de 66e minuut 3-0 door Divock Origi, waarna Van Dijk de eindstand met twee treffers besloot op 5-0. Omdat Man City ook gewonnen heeft, blijft de voorsprong van Liverpool slechts een punt.

Manchester City - West Ham United 1-0
Manchester City pakte de volle buit in eigen huis, maar dat ging zeker niet vanzelf. De ploeg van Pep Guardiola had moeite met het creëeren van kansen en kwam zelfs een paar keer goed weg. De grootste kansen in de eerste helft waren voor City, echter kreeg ook West Ham mogelijkheden.

In de tweede helft kreeg City een strafschop na een overtreding in het strafschopgebied van Felipe Anderson op de ingevallen Bernardo Silva. Sergio Agüero benutte het buitenkansje vervolgens. City bleef dreigend, maar de genadeklap bleef uit. Een tweede doelpunt kwam er dus niet meer in het Etihad Stadium.

Chelsea - Tottenham Hotspur 2-0
Tottenham Hotspur lijkt definitief afgehaakt in de titelstrijd. De Londense kraker tegen Chelsea moest worden gewonnen, maar werd verloren: 2-0. Chelsea was de eerste ploeg die in de beginfase gevaarlijk werd. Een schot van Gonzalo Higuaín belandde op de paal, daar waar Tottenham de grootste kans kreeg via Harry Winks.

De ban werd in de tweede helft al vrij snel gebroken. Agüero schoot Chelsea een kwartier na rust op een verdiende 1-0 voorsprong. Die voorsprong bleef heel lang staan en werd in de slotfase verdubbeld door Kieran Trippier, die zijn eigen doelman Hugo Lloris op zeer knullige wijze passeerde. Trippier speelde de bal terug op Lloris, die echter al uit zijn doel was gekomen: 2-0.

Crystal Palace - Manchester United 1-3
Manchester United blijft maar gaan onder Ole Gunnar Solskjaer. Ook Crystal Palace werd aan de zegekar van The Red Devils gebonden: 1-3. Onder Solskjaer verloor United alleen met 0-2 van Paris Saint-Germain en werden er punten verspeeld bij Burnley. Ook bij Palace liep het als een trein bij United. Via Romelu Lukaku kwam de nummer vijf van Engeland na ruim een half uur op voorsprong.

Daar voegde Lukaku vlak na rust een tweede treffer aan toe. Een hoekschop van Ashley Young werd uiteindelijk binnengewerkt door de trefzekere Belg, die daarmee de wedstrijd leek te beslissen. Via Joel Ward werd het echter toch weer spannend, maar Young maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde.

Arsenal - Bournemouth 5-1
Ook Arsenal kan terugkijken op een goede avond. De bezoekers in het Emirates Stadium werden getrakteerd op een ruime 5-1 overwinning op Bournemouth. Mesut Özil lijkt zijn basisplaats weer te hebben heroverd en betaalde het vertrouwen van Unai Emery al na vier minuten uit. De assist kwam van Sead Kolasinac. Bournemouth maakte aanspraak op de gelijkmaker, maar nog voor het half uur werd het door Henrikh Mkhitaryan 2-0 in Londen. Niet veel later viel de 2-1 van Lys Mousset alsnog.

Na de rust liep Arsenal weg bij Bournemouth en werd het 3-1 (Laurent Koscielny), 4-1 (Pierre Emerick-Aubameyang) en werd het in de slotfase 5-1 door Alexandre Lacazette. Arsenal is na 28 wedstrijden terug te vinden op de vierde plaats.