Wijnaldum kijkt uit naar Merseyside-derby: 'Toen heb ik Brands ook niet gesproken'

Wijnaldum kijkt uit naar Merseyside-derby: 'Toen heb ik Brands ook niet gesproken'

28-02-2019 13:49
5

Liverpool speelt komend weekend de Merseyside-derby tegen Everton. Voor Georginio Wijnaldum betekent de ontmoeting ook een weerzien met Marcel Brands, die momenteel werkzaam is bij The Toffees en Wijnaldum in het verleden naar PSV haalde.

"Ik spreek Marcel nog eens in de zoveel tijd", vertelt Wijnaldum tegenover The Liverpool Echo. "Maar we hebben elkaar voor de laatste derby niet gesproken, dus dit keer misschien ook niet. We spreken elkaar van tijd tot tijd."

Everton is er alles aan gelegen om de rivaal pijn te doen in de strijd om het kampioenschap. "Ja, maar wij willen hen ook graag verslaan", reageert de Oranje-international. "Ik verwacht een mooi gevecht. (...) In mijn eerste jaar wonnen we daar. Vorig jaar speelden we twee keer gelijk in de competitie en versloegen we ze in de beker."

Wijnaldum verwacht geen normale competitiewedstrijd. "In de derby verwachten hun fans veel van de spelers. Ze zullen de spelers steunen. Het is een andere wedstrijd dan anderen. (...) De fans willen deze wedstrijd heel graag winnen, voor ons geldt hetzelfde."

Liverpool is momenteel de trotse koploper van de Premier League. De voorsprong op naaste belager Manchester City bedraagt slechts één puntje. Everton staat negende.