'Ajax natuurlijk van heel ander niveau dan AZ, denk niet dat we favoriet zijn'

'Ajax natuurlijk van heel ander niveau dan AZ, denk niet dat we favoriet zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 1 maart 2019 om 07:40vr 01-03-2019 om 07:40

Freek Heerkens nam donderdagavond verrassend de eerste penalty van Willem II in het bekerduel met AZ. De verdediger had de bal op de laatste training nog recht in de handen van doelman Timon Wellenreuther geschoten.

"Ik neem graag penalty's", zegt Heerkens tegen het Brabants Dagblad. "Tegen Roda JC heb ik het vorig jaar in de kwartfinale ook gedaan. Toen was het ook raak. Met die misser op de training heb ik onze keeper vertrouwen gegeven", grapt hij.

Na de strafschoppenserie was de ontlading groot in Tilburg. "Ik had niet op een pitch-invasion gerekend", vertelt Heerkens over de honderd fans die het veld bestormden. "Als die met dertig kilometer per uur op je af komen stormen en je staat tegen de boarding, dan hoop je maar dat je door kunt blijven ademen."

Heerkens bereikte uiteindelijk ongeschonden de catacomben. Hij rekent op 5 mei op een volle Kuip, gezien het enthousiasme na het bereiken van de finale. "Ajax is natuurlijk van een heel ander niveau dan AZ", kijkt hij alvast vooruit. "Ik denk niet dat we in de Kuip als favoriet aan de aftrap staan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws