Supportersvereniging Feyenoord reageert na ophef over spandoek: 'Verwerpelijk'

Supportersvereniging Feyenoord reageert na ophef over spandoek: 'Verwerpelijk'

01-03-2019 09:55
229

De supportersvereniging van Feyenoord voelt zich ernstig in verlegenheid gebracht door een verwijzing naar Ajax-fan Picornie en oud-speler Abdelhak Nouri op haar enorme spandoek in De Kuip woensdagavond. Bestuurslid Eduard Cachet vindt het verwerpelijk en distantieert zich ervan.

Op het spandoek was een kleine hectometerpaal geschilderd met daarop A10, 34,0. Het was een verwijzing naar een veldslag op een weiland langs de snelweg in Beverwijk tussen hooligans van Ajax en Feyenoord. Bij het dramatische incident in 1997, dat overigens plaatsvond langs de A9 en niet de A10, kwam Picornie om het leven. Het cijfer 34 verwijst naar het rugnummer van Nouri.

Op sociale media deden de verwijzingen veel stof opwaaien. FSV De Feijenoorder, de supportersvereniging van de Rotterdamse club, zegt er niets van te hebben geweten. 'We vinden het zeer kwalijk dat ons doek hiervoor misbruikt is', valt te lezen op Twitter.

Volgens bestuurslid Cachet heeft FSV De Feijenoorder het spandoek gefinancierd en het ontwerp bedacht, maar vrijwilligers zorgden voor de uitvoering. "Op het ontwerp, dat is afgestemd met Feyenoord, stond het zeer zeker niet", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Maar het doek is meer dan honderd meter groot en je kan niet elke vierkante centimeter controleren. Het stond ook in een heel klein hoekje."

Cachet weet niet wie verantwoordelijk is voor de actie. "Er hebben ook minimaal honderd mensen aan gewerkt en we hebben geen idee wanneer het erop is gezet." Het bestuurslid baalt hoe dan ook stevig dat de supportersvereniging in diskrediet is gebracht.