'Solari speelt op safe tegen Ajax: aanvaller mogelijk gespaard in El Clasico'

'Solari speelt op safe tegen Ajax: aanvaller mogelijk gespaard in El Clasico'

01-03-2019 14:36 Laatste update: 14:39
52

De kans is aanwezig dat Karim Benzema zaterdag niet aan de aftrap verschijnt in El Clasico. Real Madrid-trainer Santiago Solari overweegt zijn spits te sparen voor de return tegen Ajax in de Champions League. 

Althans, dat schrijft het Spaanse AS. Real Madrid werd afgelopen woensdag door FC Barcelona uit de Copa del Rey geknikkerd en gezien de grote achterstand op de Catalanen in de competitie is de Champions League de enige overgebleven mogelijkheid op een hoofdprijs. Benzema begon dit seizoen al veertig keer in de basis bij de Koninklijke en viel een keer in. Slechts twee keer kwam hij helemaal niet in actie.

Solari heeft Benzema in het miljoenenbal harder nodig dan in de competitie en daarom speelt de trainer met de gedachte om Benzema zaterdag te sparen tegen Barça. Dinsdag komt Ajax op bezoek in Estadio Bernabeu. De heenwedstrijd eindigde in 1-2, maar de Madrilenen zijn er desondanks niet zeker op. Mogelijk moet Real tegen Ajax niet alleen aanvoerder Sergio Ramos maar ook Raphaël Varane missen