NAC-trainer Van der Gaag zet speler uit selectie wegens transferverzoek

NAC-trainer Van der Gaag zet speler uit selectie wegens transferverzoek

01-03-2019 23:08
26

Karol Mets maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van NAC Breda voor de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse. De centrale verdediger heeft een transferverzoek ingediend bij de clubleiding.

"Hij heeft gezegd dat er belangstelling voor hem is. Dat betekent dat hij met zijn hoofd bij een transfer zit en niet met het team bezig is", zegt trainer Mitchell van der Gaag tegen Voetbal International. Voor NAC komt de boodschap van Mets zeer ongelegen. De kans was groot dat hij in de basis zou beginnen in Arnhem door een schorsing van aanvoerder Menno Koch.

Mets verloor zijn basisplaats deze winter aan aanwinst Dorian Dervite. Hij heeft nog een contract tot medio 2020 in het Rat Verlegh Stadion. Volgens VI aast vermoedelijk een Scandinavische club op zijn handtekening. In Noorwegen, Zweden en Finland zijn de transfermarkten nog een maand open.

De situatie van Mets is vergelijkbaar met die van Mikhail Rosheuvel, die vorige week om disciplinaire redenen buiten de selectie werd gehouden. De aanvaller is in genade aangenomen. "Het gaat om eigen belang tegenover teambelang", verklaart Van der Gaag. "Wat doen we met z'n allen om onze missie om erin te blijven te laten slagen? Dat moet je je constant afvragen. Dan kies ik er voor om Karol niet mee te nemen, omdat hij niet volledig met de ploeg bezig is."

De absentielijst van NAC is wel fors. Naast Mets en Koch zijn Khalid Karami, Alex Gersbach, Sullay Kaikai, Anouar Kali, Fabian Sporsklede, Luka Ilic en Paolo Fernandes om diverse redenenen nog niet inzetbaar tegen Vitesse.