Sarri had moeite met aanpassen: 'Begin nu pas te begrijpen hoe het in elkaar zit'

Sarri had moeite met aanpassen: 'Begin nu pas te begrijpen hoe het in elkaar zit'

02-03-2019 11:11
24

Maurizio Sarri heeft zich moeten aanpassen aan de manier van werken in Engeland. De Chelsea-manager ziet vooral een duidelijk verschil in mentaliteit met Italië, het land waarin hij eerder werkzaam was voor Napoli.

De Italiaan staat onder grote druk door de magere resultaten van The Blues. Het akkefietje met Kepa, die in de League Cup-finale tegen Manchester City een wissel weigerde, hielp Sarri niet. "Ik begin nu pas te begrijpen hoe sommige dingen in Engeland in elkaar zitten", zegt de excentrieke Italiaan in een interview met Sky Sports.

"Met een Engelse speler is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om met een hoge intensiteit te trainen, maar het is dan weer heel moeilijk om een hele sessie lang alleen maar tactiek te trainen", legt Sarri uit. "In Italië is dat het tegenovergestelde. Dat is verschillend. Het is niet slechter of beter, maar gewoon anders."

"We hebben veel Engelse spelers, maar ook veel spelers die al lang in Engeland spelen. Daarom is de mentaliteit dus ook Engels. Die moet ik gaan begrijpen en ik moet zelf ook die Engelse mentaliteit krijgen. Ik denk dat ik daarin aan het verbeteren ben."