Schöne verraste vriend en vijand: 'Zo veel wedstrijden, dat is echt niet niks'

Schöne verraste vriend en vijand: 'Zo veel wedstrijden, dat is echt niet niks'

Gepubliceerd: zaterdag 2 maart 2019 om 11:51za 02-03-2019 om 11:51

Laatste update: zaterdag 2 maart 2019 om 16:28za 02-03-2019 om 16:28

Lasse Schöne vindt het erg bijzonder dat hij nu de buitenlander met de meeste wedstrijden in Ajax 1 is. De Deense middenvelder kwam in 2012 transfervrij over van NEC en speelde zich sindsdien keer op keer weer in de basiself bij de Amsterdammers.

In het bekerduel met Feyenoord (3-0 winst voor Ajax) speelde Schöne zijn 270ste wedstrijd voor Ajax en nam hij het record over van Sören Lerby, die 269 keer in actie kwam voor de Amsterdammers. "Dat is wel bijzonder", reageert Schöne voor de camera van Ajax TV. "Zo veel wedstrijden voor een club als Ajax, dat is niet niks. Ik denk niet dat de mensen dat hadden verwacht toen ik hier aankwam."

"Ik werd transfervrij overgenomen van NEC, dus het verwachtingspatroon was niet heel hoog", vervolgt de Deen. "Maar ik wilde wel laten zien dat ik het niveau aankon. Ik hoopte natuurlijk een dergelijk aantal wedstrijden te kunnen spelen. Ik heb ook zeker een aantal mindere en moeilijke periodes gehad, maar ik heb me steeds terug geknokt. Gelukkig hadden de mensen die hier rondliepen geen twijfels bij mijn kunnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws