Heracles-directeur verdedigt zichzelf: 'Natuurgras kost ons 1,2 miljoen per jaar'

Heracles-directeur verdedigt zichzelf: 'Natuurgras kost ons 1,2 miljoen per jaar'

03-03-2019 11:59
199

Heracles Almelo-directeur Rob Toussaint is eventueel bereid om een natuurgrasmat in het Polman Stadion aan te laten leggen, mits daar een financiële compensatie tegenover staat. De Almeloërs spelen al jarenlang op kunstgras, tot groot ongenoegen van enkele andere clubs.

Toen de Eredivisie-clubs enkele maanden terug onderhandelden over een algeheel verbod op kunstgras, lagen de Almeloërs dwars. "We hebben een bedrijf te managen. Voor ons kost het jaarlijks 1,2 miljoen als wij overstappen naar gewoon gras: om het veld neer te leggen, om een trainingsaccommodatie te bouwen. Dat bedrag kunnen we dan niet besteden aan het eerste elftal", verdedigt Toussaint zijn club bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

De huidige nummer zeven van de Eredivisie wil dus alleen van de rubberen ondergrond af, wanneer de overige clubs een handreiking doen. "Ik snap best dat wij die 1,2 miljoen niet helemaal terugkrijgen. Maar als we de televisiegelden eerlijker gaan verdelen, dat levert ons misschien acht ton extra op, dan kun je zoiets regelen", aldus de Heracles-directeur.

"Wij hebben in Europa de meest oneerlijke televisiegelden-verdeling. De onderste tien krijgen in verhouding heel weinig. In Engeland en Duitsland is die verhouding 1 tot 2. Hier krijgt de onderste één euro voor elke vijf euro die de bovenste krijgt."