De Boer en Bruggink spreken schande van VAR: Ik snap het echt niet

De Boer en Bruggink spreken schande van VAR: "Ik snap het echt niet"

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 16:07zo 03-03-2019 om 16:07

De rode kaart voor Moreno Rutten van VVV-Venlo in de uitwedstrijd tegen FC Groningen is zwaar onterecht. Dat vinden Ronald de Boer en Arnold Bruggink. Rutten moest inrukken na ingrijpen van de VAR.

In de eerste helft van VVV - Groningen plantte Rutten zijn noppen op de voet van Tim Handwerker. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf in eerste instantie geel, maar besloten even later - na tussenkomst van de VAR - alsnog rood te trekken. "Ik vind dat de VAR zich er echt veel te veel mee bemoeit", aldus Bruggink bij FOX Sports. "Waarom zou je deze beslissing terugdraaien? Ik snap het echt niet. Gewoon geel geven en doorspelen."

De Boer zag dat er balverlies van Handwerker aan voorafging. "Rutten reageert daarop en heeft de intentie om de bal weg te schieten. Hij maakt daardoor een voorwaartse beweging en dan kun je je voet niet meer terughalen. Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ik kan leven met geel. Ik zou zelf geen gele kaart geven, maar wij kunnen de herhaling zien", zegt de analist. "Gözübüyük heeft het op dat moment gewoon heel goed gedaan. Als je een beetje gevoetbald hebt, weet je dat het nooit meer dan geel is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws