Van der Meyde met Ajax-tattoo bij PSV: 'Vier grote gasten, ik moest me uitkleden'

Van der Meyde met Ajax-tattoo bij PSV: 'Vier grote gasten, ik moest me uitkleden'

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 22:44zo 03-03-2019 om 22:44

Andy van der Meyde beleefde in het voorjaar van 2010 een even turbulent als onsuccesvol einde van zijn profvoetbalcarrière. De voormalig buitenspeler zat op een dood spoor bij Everton en werd gecontracteerd door PSV, maar zou uiteindelijk geen enkele wedstrijd voor de Eindhovenaren spelen.

De contacten werden geleegd door toenmalig PSV-trainer Fred Rutten, die Van der Meyde nog kende van zijn tijd bij FC Twente. "Hij vroeg of ik fit was. Ik zei: ik ben nog nooit zo fit geweest. Maar ik had zo'n pens", vertelt hij bij VTBL. "Hij vroeg: gezellig, kom je bij mij voetballen? Ik zei: heerlijk, lekker in Enschede. Zei hij: nee, ik ben nu trainer van PSV. Hahaha. Ik had geen voetbal meer gevolgd. En toen moest ik naar Eindhoven..."

Van der Meyde kwam al snel in opspraak toen bleek dat hij een Ajax-tattoo op zijn kuit had zitten. "Toen kwam ik op de Herdgang. Ik zag zo'n spandoek met 'Andy van der Meyde: geschikt-ongeschikt'", blikt hij lachend terug. Later moest hij bewijzen dat hij een andere tattoo over zijn Ajax-beeltenis heen had laten zetten. "Ik kwam in de kleedkamer met vier van die grote gasten. Toen moest ik mijn kleren uitdoen. Gingen ze allemaal kijken. Ik vroeg: moet mijn onderbroek ook nog uit? Hahaha."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws