'Feyenoord verrast en polst PEC-trainer Stam voor opvolging Van Bronckhorst'

'Feyenoord verrast en polst PEC-trainer Stam voor opvolging Van Bronckhorst'

Gepubliceerd: maandag 4 maart 2019 om 07:25ma 04-03-2019 om 07:25

Laatste update: maandag 4 maart 2019 om 13:08ma 04-03-2019 om 13:08

Feyenoord ziet in Jaap Stam de opvolger van Giovanni van Bronckhorst. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Martin van Geel, technisch directeur in De Kuip, heeft contact gezocht met de trainer van PEC Zwolle.

Van Geel heeft Stam benaderd met de vraag of hij iets voelt voor een move naar Feyenoord, meldt het AD. De oud-international was eerder werkzaam bij Jong Ajax en het Engelse Reading en stapte twee maanden geleden in bij PEC Zwolle, dat onder zijn leiding sterk begon aan 2019.

Als Stam en Feyenoord inderdaad met elkaar in zee wensen te gaan, dan moeten de Rotterdammers een afkoopsom betalen aan PEC Zwolle. Stam ondertekende begin januari een tweejarig contract bij de nummer vijftien van de Eredivisie.

Stam is het alternatief voor Dick Advocaat. De huidige trainer van FC Utrecht bleek enkele weken geleden geen trek te hebben in een terugkeer naar De Kuip. Daarmee ging het scenario om Dirk Kuyt snel klaar te stomen voor de baan van hoofdtrainer ook in rook op.

Feyenoord-directeur Jan de Jong kondigde zondagavond bij Studio Voetbal aan dat de club 'redelijk ver' is met een nieuwe trainer. Hij wilde niet reageren op namen en zei, toen de naam van Stam werd geopperd, dat 'er wel meer trainers aan Feyenoord worden gelinkt'.

Stam heeft bij PEC Zwolle pas zes wedstrijden 'in de benen'. Hij reageerde zaterdag in een groot interview met De Telegraaf al kort op de sluimerende interesse van Feyenoord. "Ik ben daar nu niet mee bezig. Al kun je wel zeggen dat het mooi is als ze je naam noemen."

Poll

Zou Stam een goede trainer zijn voor Feyenoord?

(9283 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws