Frenkie de Jong: 'Ik weet echt niet wat hij gaat doen, maar hij kan overal mee'

Frenkie de Jong: 'Ik weet echt niet wat hij gaat doen, maar hij kan overal mee'

04-03-2019 08:24
31

De opmerkingen van Antoine Griezmann zijn Frenkie de Jong niet ontgaan. De Franse sterspeler van Atlético Madrid noemde de 21-jarige middenvelder van Ajax vorige week de beste speler tegen wie hij ooit had gespeeld.

"Ik kan wel zeggen dat zoiets mij weinig doet, maar dan zou ik liegen. Griezmann is een grote speler", reageert De Jong in gesprek met het ANP. De toekomstig speler van FC Barcelona blijft groot nieuws in Spanje. Nu is vooral de vraag of hij ploeggenoot Matthijs de Ligt meeneemt naar Catalonië. "Als ik het wist, zou ik het ook niet zeggen. Maar ik weet echt niet wat Matthijs gaat doen. Maar hij kan bij iedere club mee."

De Jong gaat dinsdag met Ajax op bezoek bij Real Madrid, de aartsrivaal van Barça. De Amsterdammers moeten een 1-2 nederlaag zien weg te poetsen. "Met een gelijkspel van 1-1 hadden we er veel beter voorgestaan," beseft de Oranje-international. "Real is dik favoriet. Maar we zien mogelijkheden en daar gaan we vol voor."

Het rommelt bij Real Madrid en dat is De Jong niet ontgaan. "Maar dit is de Champions League, hè. Die hebben ze in de laatste vijf jaar vier keer mee naar huis genomen."