'Ik ben rechts, maar mijn linkerbeen is sterk verbeterd sinds ik bij Ajax ben'

'Ik ben rechts, maar mijn linkerbeen is sterk verbeterd sinds ik bij Ajax ben'

04-03-2019 09:20
54

Lisandro Magallán trekt zich niets aan van de kritiek uit Argentinië. Weinig Boca Juniors-supporters lagen wakker van het vertrek van de 25-jarige verdediger, voor wie Ajax negen miljoen euro neertelde.

Magallán is bekend met het sentiment in Argentinië, maar laat zich er niet door van de wijs brengen. "Het raakt mij niet", reageert hij in gesprek met Ajax Life. "Ik haal er ook geen extra motivatie uit. De een houdt van mijn stijl, de ander niet."

Eind januari Magallán maakte zijn officiële Ajax-debuut. Dat werd geen succes: Feyenoord vernederde Ajax met 6-2. Na afloop was Magallán een makkelijk doelwit. "Wat er over me geschreven wordt neem ik niet te serieus. Mensen mogen schrijven wat ze willen. Dat kan positief of negatief zijn. Daar heb ik geen invloed op."

"Geloof me, ik ben de eerste die weet of ik iets goed of fout heb gedaan. Dat hoeft een ander mij niet te vertellen", aldus Magallán. "Ik ben naar Ajax gekomen om te groeien. Ik ben niet snel tevreden en wil mezelf altijd blijven ontwikkelen. Zo ben ik vooral rechtsbenig, al is mijn linkerbeen nu al sterk verbeterd sinds ik bij Ajax ben."