Seedorf adviseert Ajax: 'Zoals ze ook in de thuiswedstrijd hebben gedaan'

Seedorf adviseert Ajax: 'Zoals ze ook in de thuiswedstrijd hebben gedaan'

05-03-2019 18:46 Laatste update: 18:47
34

Clarence Seedorf raadt Ajax aan de eerste minuten volle bak druk te geven op Real Madrid. Als de Amsterdammers erin slagen in de beginfase een goal te maken, kunnen ze De Koninklijke verrassen.

"Ze moeten Real een beetje in het onzekere brengen door heel veel te pressen, zoals ze ook in de thuiswedstrijd hebben gedaan", vertelt Seedorf voor de camera van de NOS. "Ajax heeft niks te verliezen, vanuit psychologisch aspect is het een voordelige situatie voor Ajax. De eerste twintig minuten moeten ze echt even drukken en hopen dat ze een goal maken."

Seedorf, die een verleden heeft bij beide clubs, stelt dat Real Madrid niet nerveus is, maar dat er wel druk op zit bij de Spanjaarden. In Madrid zijn ze er niet gerust op. "Ook omdat Ajax heeft laten zien dat ze het ze moeilijk kunnen maken. Ze hebben een goed resultaat geboekt, maar ook niet zo royaal dat ze rustig aan kunnen doen. Eerlijk gezegd heb ik een beter Madrid gezien in de laatste paar wedstrijden dan wat ik bij Ajax heb gezien. Aan de andere kant heb ik Ajax ook zien groeien. Dus dat wordt heel interessant."

De return van de achtste finale in de Champions League begint om 21.00 uur. Ajax moet een 1-2 achterstand goed zien te maken.