Manchester United en Chong krijgen kwartfinale cadeau van PSG, VAR en arbiter

06-03-2019 22:55 Laatste update: 23:06
130

Manchester United heeft zich door een zéér opmerkelijke zege op Paris Saint-Germain geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League: 1-3. Na afloop zal het vooral gaan over de VAR en scheidsrechter Damir Skomina, die in de blessuretijd een discutabele penalty toekenden aan United.

PSG (zonder de geblesseerde Neymar) ontving Manchester United (zonder de geschorste Paul Pogba) woensdagavond met een 0-2 voorsprong op zak, maar keek in eigen huis al na twee minuten tegen een achterstand aan. Romelu Lukaku profiteerde van een zwakke terugspeelbal van Thilo Kehrer, omspeelde Gianluigi Buffon en rondde knap af: 0-1.

Lang konden de bezoekers uit Manchester niet genieten van de voorsprong. Amper tien minuten na de Engelse openingstreffer tikte Juan Bernat de bal binnen. Kylian Mbappé leverde de puntgave assist. Voor vleugelspeler Bernat was het al zijn derde goal in dit Champions League-seizoen.

PSG domineerde en had in de eerste helft zelfs even tachtig procent balbezit. Manchester United ging echter met een voorsprong de rust in. Buffon kreeg een schot van Marcus Rashford niet onder controle en Lukaku was er als de kippen bij om in de rebound zijn tweede van de avond te maken.

United was daardoor nog maar een doelpunt verwijderd van een plek bij de laatste acht en dat was linke soep voor PSG. Angel Di Maria dacht zijn ploeg na rust in veilige haven te brengen, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase liet United-manager Ole Gunnar Solskjaer het Nederlandse toptalent Tahith Chong invallen om nog wat te forceren.

Op het moment dat het niet meer leek te gebeuren voor Manchester United, brachten de VAR en scheidsrechter Skomina uitkomst. Zij beoordeelden een bal die op de arm van Presnel Kimpembe werd geschoten als hands, waardoor Marcus Rashford mocht aanleggen vanaf elfmeter. Hij hield zijn hoofd koel en schoot Manchester United naar de laatste acht van de Champions League. Ajax is daarin één van de mogelijke tegenstanders.