Update: 'Meer interesse voor Jong PSV-topscorer: ook Everton en Inter melden zich'

Update: 'Meer interesse voor Jong PSV-topscorer: ook Everton en Inter melden zich'

07-03-2019 22:20 Laatste update: 22:18
90

PSV dreigt Joël Piroe kwijt te raken aan Juventus. De negentienjarige spits heeft een aflopend contract in Eindhoven en heeft de clubs voor het uitkiezen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Piroe kan rekenen op concrete interesse van veel clubs, waaronder Juventus. Hij staat daardoor voor een cruciale beslissing. PSV wil graag verlengen met de talentvolle spits, maar de gesprekken hebben nog niet geleid tot een akkoord.

Piroe is dit seizoen topscorer van Jong PSV met tien doelpunten. Als Juventus erin slaagt om hem los te weken uit Eindhoven, dan moeten de Italianen 370.000 euro betalen. Piroe speelde vijf jaar op De Herdgang en dus heeft PSV recht op een opleidingsvergoeding.

Het is niet de eerste keer dat Juventus rondkijkt in de jeugdopleiding van PSV. Vorig jaar werd Leandro Fernandes door de Italiaanse kampioen weggeplukt uit Brabant. Juventus was toen ook in de markt voor Piroe, maar PSV wist hem aan zijn tot medio 2019 lopende contract te houden.

Update 22:19 uur: Niet alleen Juventus is geïnteresseerd in Piroe. Volgens Gianluca Di Marzio hebben ook Internazionale en Everton belangstelling in de spits van Jong PSV. PSV wil graag met Piroe verlengen, maar de vraag is of dat gaat gebeuren.