Clement ziet Stam naar Feyenoord vertrekken: 'Neem het hem niet kwalijk'

Clement ziet Stam naar Feyenoord vertrekken: 'Neem het hem niet kwalijk'

08-03-2019 16:09 Laatste update: 16:43
35

Jaap Stam neemt volgend seizoen het stokje over van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. Stam nam de afgelopen jaren telkens Pelle Clement mee naar zijn club. Tegenover FOX Sports reageert de aanvaller op een mogelijke overgang naar Feyenoord.

Clement ging met Stam mee naar Reading en de hoofdtrainer haalde de voormalige Ajacied ook naar PEC Zwolle. Nu gaat Stam komend seizoen aan de slag bij Feyenoord. "Ja zo gaat het, het is niet anders. We kunnen het goed met elkaar vinden, maar hij ligt ook goed in de groep. Ik persoonlijk neem het hem niet kwalijk", vertelt Clement.

"Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan", vervolgt Clement. "Maar ik vind wel dat hij er goed past. Voor de spelersgroep is het jammer, want iedereen werkte graag met hem samen. Het is een no-nonsense-trainer. Hij zegt waar het op staat en dat accepteert ook iedereen van hem. Dat straalt hij uit, en dat past wel bij Feyenoord denk ik."

Zit de kans er dan in dat Clement zijn coach weer zal volgen? "Dat weet ik niet. Ik ben uit Engeland naar hier gekomen omdat ik niet speelde. En ik ben blij dat ik nu weer speel. En ik heb mijn plezier teruggevonden. Daar wil nu nog van genieten en het seizoen hier afmaken. Hij heeft me ook naar hier gehaald omdat hij wist dat ik het elftal sterker kon maken. Het lijkt dan zo dat ik achter de trainer aanga, maar ik weet dat hij dat deed voor het team. Als hij denkt dat dat bij Feyenoord in de toekomst ook kan, dan is dat zo. Als dat niet zo is, dan zal hij me dat gewoon zeggen."

Ajax-verleden
De overstap is wellicht extra gevoelig zijn door het Ajax-verleden van Clement. "Dat weet ik niet. Ik ben natuurlijk een Ajax-jongen. Ik ga daar niet over nadenken zolang het niet hoeft", besluit de aanvaller. De 22-jarige Clement speelde bij Jong Ajax voor hij naar het Engelse Reading vertrok, waar toen ook Stam aan het roer stond.