'Te weinig ervaring, zeggen ze. Nou, hij heeft wel wat opgestoken van Ferguson'

'Te weinig ervaring, zeggen ze. Nou, hij heeft wel wat opgestoken van Ferguson'

09-03-2019 07:43
40

Jan-Arie van der Heijden kijkt uit naar de samenwerking met voormalig topverdediger Jaap Stam. De 31-jarige verdediger van Feyenoord is niet bang dat het de opvolger van Giovanni van Bronckhorst aan ervaring ontbreekt.

"Het is voor ons een grote naam", zegt Van der Heijden in De Telegraaf. "Toen ik jong was, zag ik hem in het Nederlands elftal spelen en vond ik hem een geweldige verdediger. Hij heeft in de top gespeeld en met mensen als Sir Alex Ferguson gewerkt bij Manchester United. Te weinig ervaring, zeggen mensen nu. Nou, als je bij zulke clubs hebt gezeten en met dergelijke trainers te maken hebt gehad, zal je daar ook wat van opgestoken hebben en neem je dat mee."

"Bovendien wist niemand bij ons wat Giovanni als trainer zou brengen, toen hij vier jaar terug de leiding kreeg bij Feyenoord", vervolgt Van der Heijden. "Toen was het ook geen probleem en ik denk dat het nu weer geen probleem wordt." Sterker nog, de ervaren linkspoot denkt dat Stam hem beter kan maken. "Dat denk ik zeker. Stam heeft alle situaties in zijn loopbaan meegemaakt. Ik hoop straks net die tips van hem te krijgen, waardoor ik nog een beetje beter kan worden."

"Ik ben 31 jaar en je bent nooit te oud om te leren", aldus Van der Heijden. "Ik denk dat zelfs Sergio Ramos nog dingen meemaakt waarvan hij iets kan opsteken. Kijk maar naar de afgelopen Champions League-ronde van zijn club tegen Ajax."

No Poll