Odegaard: 'Een ander type speler dan ik, maar veel geleerd van Van Persie'

Odegaard: 'Een ander type speler dan ik, maar veel geleerd van Van Persie'

09-03-2019 08:51
45

Martin Odegaard verheugt zich op de ontmoeting met Robin van Persie. De aanvallende middenvelder van Vitesse neemt het zondag op tegen de routinier van Feyenoord, die bezig is aan zijn afscheidstournee.

"Een eer om tegen hem te spelen. Hij is een fantastische speler en heeft een geweldige carrière gehad", zegt de twintigjarige Real Madrid-huurling in De Telegraaf. "In Noorwegen wordt veel Engels voetbal gekeken en als kind zag ik Van Persie bij Arsenal en Manchester United. Hij is een ander type speler dan ik, maar ik heb veel geleerd van hoe hij afrondt en hoe hij positie kiest. Hij is zeker een voorbeeld voor mij."

Wedden

Meer odds

Vitesse hoopt de aansluiting te vinden bij Feyenoord en AZ in de strijd om plaats drie in de Eredivisie. De Arnhemmers wonnen de laatste drie duels. "Dit is een cruciale wedstrijd voor ons. Wij willen laten zien dat we in de top-vier horen. Daarvoor moeten we winnen", aldus Odegaard, die dit seizoen al vijf keer scoorde en zes assists gaf. "Bij sc Heerenveen speelde ik ook goed, maar had ik niet het aantal goals en assists dat ik wilde. Nu heb ik meer rendement."